Kunstexpress

vrijdag, juni 09, 2023

Kunst

Deze workshop was verdeeld in twee dagen, en was een extra uitje, omdat we hiervoor naar de Kleine Duiker moesten.

workshop-jos-5

Lees meer...

Woensdag 9 mei 2012 was onze eerste workshop, gegeven door Ida Vijfwinkel. Het was de workshop collage maken.

workshop-yda-9mei-2012-2

Lees meer...

Begin dit jaar werd de Kunstexpress benaderd door de kunstenaar Saskia Laurant of wij mee wilden doen aan een kunstwerk gemaakt voor een rotonde in Barendrecht. Natuurlijk waren we meteen enthousiast. Elke kunstenaar heeft een foto van zijn werk aangeleverd die in een Anodebol geplaatst wordt. Onze kunstenaar Mark Vervat is zelfs winnaar geworden met zijn doek BVV Barendrecht voetbalt onder de regenboog.

alt

Verdere informatie over dit project is te vinden op www.anodebol.nl

Lees meer...

Dinsdag, 22 mei hadden we de 2e workshop van Rinkje Wal: Kleurperspectief. We moesten voor deze workshop spullen meenemen om na te maken.

workshop-rinkje-12

Lees meer...

In het kader van vrijwilligersdag, georganiseerd door Stichting Present zijn een aantal mensen van het gemeentehuis een dagdeel op bezoek gekomen bij WAC I om op verschillende groepen te helpen. Zo zijn er vrijwilligers geweest die met de ouderengroep pepernoten hebben gebakken, hebben ze geholpen met de Onderhoudsgroep en is er geschilderd met de kunstenaars van de Kunstexpress. Iedereen vond het een zeer geslaagde dag en er zijn leuke dingen gemaakt.

stilleven

Soms laten de kunstenaars zich inspireren door bekende schilders. Zo ontstaan er hele leuke werken met een knipoog naar die kunstenaar.

Lees meer...

Meer artikelen...

Kunst met een thema

Op Kunstexpress werken we regelmatig aan de hand van een thema. Vaak koppelen we dit aan een expositie en voor onze kunstenaars is het een uitdaging om met een thema aan de slag te gaan.
Lees alles over deze aanpak.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Thema: Delfts Blauw

kussende-boeren

Thema: Koningshuis

de-drie-prinsesjes

Geïnspireerd door Nederlandse grootmeesters

keith-herring