Kunstexpress

vrijdag, juni 09, 2023

Er werken twee vaste begeleiders op de Kunstexpress en op maandagmiddag een vaste vrijwilligster. De begeleiding schept de voorwaarden voor het kunstzinnig proces door een enthousiaste, creatieve en inspirerende houding. Het maken van een goed product en het aanleren van nieuwe technieken vergt tijd en geduld.Om kwaliteit te kunnen leveren is het van belang om kunstenaars daarin zorgvuldig te begeleiden. De begeleiding benadert de kunstenaars vanuit wederzijds respect. We nemen opdrachten zoveel mogelijk aan. De uitvoering doen we in samenspraak met de kunstenaars. De begeleiding is verantwoordelijk voor het coderen, fotograferen en beheren van de kunstwerken. Ook het organiseren van exposities, de uitleen en het bijhouden van de website is een taak van de begeleiders. Verder zien wij het als onze taak de kunstwerken van onze kunstenaars te laten zien aan een zo breed mogelijk publiek. Hier onder stellen wij ons voor.

manon-2011-5  manon

Manon van der Have

"Als opleiding heb ik de HBO-SPH in Breda gedaan. Na mijn opleiding ben ik bij de Pameyer gaan werken op verschillende dagcentra's. Na negen jaar ben ik thuis komen te zitten en heb ik me bezig gehouden met mijn kinderen en mijn hobby tekenen en schilderen. In 2004 ben ik eerst invalkracht geweest bij Humanitas-DMH en daarna kreeg ik een vaste betrekking op WAC. In 2008 ben ik met de Kunstexpress begonnen en samen met Henny hebben we deze groep vorm gegeven en kon ik van mijn hobby mijn werk maken. Dat doe ik met veel plezier, ik geniet als ik de kunstenaars zie groeien in hun werk en daarmee hun zelfvertrouwen. Het is een uitdaging om hun werk aan een groter publiek te laten zien, want het is zo puur en eerlijk. Ik ben er trots op dat ik deze kunstenaars mag begeleiden."

henny2011  henny

Henny van der Leer:

"Als opleiding heb ik de HBO-J (tegenwoordig de SPH) gedaan. Ik heb met name in woonvoorzieningen gewerkt; in de Arkgemeenschap in Liverpool (Engeland), in Den Haag met kinderen en ouderen. In 1996 ben ik verhuisd naar Barendrecht en heb toen 5 jaar bij een woonvoorziening van Humanitas DMH gewerkt. Daarna heb ik een poos geen betaalde funktie gehad maar was ik thuis met de kinderen en deed ik vrijwilligerswerk voor 1 dag per week. Daarna ben ik weer betaald werk gaan doen in een activiteitencentrum in Gouda. Sinds februari 2008 werk ik met veel plezier bij de Kunstexpress. De combinatie van creatief bezig zijn met de kunstenaars, hun kwaliteiten ontdekken en ontwikkelen en daarnaast er voor zorgen dat hun werk meer bekendheid krijgt vind ik een uitdaging en boeiend om mee bezig te zijn."

jolande

Yolande Jongeotter:

"Ik ben sinds 2010 vrijwilligster op de kunstafdeling. Na 30 jaar voor de klas te hebben gestaan vond ik het tijd voor iets anders en aangezien schilderen één van mijn grootste hobbies is, heb ik deze keuze gemaakt, ook om iets voor anderen te betekenen. Elke maandagmiddag ben ik hier om samen met de verschillende kunstenaars te schilderen. Ik vind het een voorrecht met hen te werken, het geeft heel veel voldoening en positieve energie. Ook help ik hen met andere activiteiten zoals de jaarlijkse kunstmarkt en exposities."

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17